ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΦΥΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Μαλουμα hass- Maluma Hass- Ελλάδα

ΧΑΣ – Μαλουμα hass- Maluma Hass- Ελλάδα

Το ΧΑΣ – Μαλουμα (Hass Maluma )είναι μια ποικιλία καταχωρημένη στη Νότια Αφρική, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες.
Αυτή η ποικιλία είναι εξαιρετικά παραγωγική, δίνοντας πολύ υψηλά και ομοιογενή διαμετρήματα.

 • Malouma-hass-cultivation-Μαλουμα χασ καλλιέργεια-ελλαδα
  Malouma-hass-cultivation-Μαλουμα χασ καλλιέργεια-ελλαδα

  Προέλευση: Νότια Αφρική.

 • Υβριδιο: Γουατεμάλα.
 • Δένδρο: Μεσαίο σθένος, πυριμορφή και τριγωνικό σχήμα, σχηματισμένο σε ένα ανερχόμενο κεντρικό κλαδί από το οποίο αναδύονται μικρά κλαδιά στους 360 ° και κατεβαίνουν προς τα κάτω. Τα στενά, σκούρα πράσινα φύλλα του καλύπτουν τα φρούτα, χωρίς να τους αφήνουν να κάψουν από τις ακτίνες του ήλιου. Πηγαίνει στην παραγωγή σε 2-3 χρόνια.
 • Ανθοφορία: Ανήκει στην ομάδα Α. Η ανθοφορία του εμφανίζεται από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου έως τις πρώτες μέρες του Απριλίου, δηλαδή λίγο πριν από το Hass
 • Πλαίσιο φυτείας: 4 x 4 m προσωρινά για λίγα χρόνια και 5,60 x 5,60 m ως το τελικό πλαίσιο. Ή 6 x 3 m προσωρινό πλαίσιο για λίγα χρόνια και 6 x 6 m ως τελικό πλαίσιο.
 • Φρούτα: σχήμα αχλαδιού και σχήμα αχλαδιού, που καταλήγει σε ένα σημείο στη διασταύρωση με το μίσχο. Το δέρμα του είναι σκούρο πράσινο και πολύ γυαλιστερό, με πάχος 1,5 έως 2,5 mm. Καθώς ωριμάζει, γίνεται μωβ. Το μίσχο έχει πάχος 19 έως 22 mm, το οποίο του δίνει μεγαλύτερη αντοχή στην πτώση του καρπού όταν είναι θυελλώδης.
 • Πολτός: Ο πολτός είναι μαλακός, ελαφρώς ινώδης και με πολύ καλή γεύση. με πρασινωπό χρώμα που γίνεται κίτρινο καθώς ωριμάζει. Το λίπος είναι παρόμοιο με το Hass.
 • Μέγεθος σπόρου: Ο σπόρος είναι εξαιρετικά μικρός σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, καθώς έχει 10% έως 15% του βάρους του πολτού.
 • Βάρος φρούτων: 150 έως 380 γρ.
 • Μεγέθη φρούτων: 90% είναι από το μέγεθος 12 έως 20 και το υπόλοιπο από 22 έως 26.
 • Ωρίμανση φρούτων: Από αρχές Δεκεμβρίου έως μέσα Μαΐου.

Μελέτες  και στοιχεία σχετικά με τα  ΧΑΣ – Μαλουμα hass- Maluma Hass– Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Ένας από τους πρωτοπόρους της ποικιλίας αβοκάντο Hass στην Ισπανία πιστεύει ότι η ποικιλία θα μπορούσε τελικά να εκτοπιστεί από το αναπτυγμένο Maluma της Νότιας Αφρικής, ενώ οι κτηνοτρόφοι πίσω από αυτό το βλέπουν «θα είναι μόνο θέμα χρόνου» πριν από τις φυτεύσεις τους ξεπερνούνται από το Περού. Στο Fresh Fruit Portal, συναντάμε μερικούς από τους βασικούς υποστηρικτές της Maluma στον κόσμο, ο καθένας με τη δική του ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνει το φρούτο για τις βιομηχανίες τους.
Στο επιτυχημένο τραγούδι reggaeton «Chantaje» της Shakira, η συνάδελφος κολομβιανή τραγουδίστρια Maluma την παρακαλεί, τραγουδώντας «Δεν ξέρω γιατί με κρατάς στη λίστα αναμονής».

Οι καλλιεργητές αβοκάντο ρωτούν το ίδιο πράγμα με το Allesbeste Nursery στη Νότια Αφρική, το οποίο είναι σε πλήρη κλίση πολλαπλασιαστικό υλικό για να προσπαθήσει να συμβαδίσει με τη ζήτηση για την ποικιλία αβοκάντο με το ίδιο όνομα. Σε μια ακουστική εκδήλωση για τη βιομηχανία φρούτων τον Μάρτιο, ένας υποψήφιος καλλιεργητής προσφέρθηκε να πληρώσει 12 φορές την τιμή καταλόγου σε μια δημοπρασία για δέντρα Maluma.
Και η ζήτηση εκτός της Νότιας Αφρικής για δοκιμές πεδίου και εμπορικές φυτεύσεις ήταν επίσης ασήμαντη. Μελέτες εξωτερικού ΧΑΣ – Μαλουμα hass- Maluma Hass- Ελλάδα

«Το Camposol, που είναι ένα παγκόσμιο τέρας στα αβοκάντο, υπέβαλε δοκιμές περίπου δύο εκτάρια πέρυσι. Νομίζω ότι θα είναι πεπεισμένοι », λέει ο Odilo Duarte, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά της Maluma στο Περού και ίσως στην εγγενή Κολομβία της Shakira στο εγγύς μέλλον.
Αλλά το Camposol δεν είναι καθόλου στην πρωτοπορία. Όπως και σε άλλες καλλιέργειες φρούτων, όπως τα μήλα, οι κορυφαίοι παίκτες απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μην εμπλακούν με τις πιο ελκυστικές νέες ποικιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Duarte στοχεύει μόνο τους μεγαλύτερους καλλιεργητές της χώρας του και η προσπάθεια έχει αποδώσει. Το Περού διαθέτει πλέον 96 εκτάρια Maluma που φυτεύτηκαν, και οι υπάρχουσες προπαραγγελίες δείχνουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στα 170 εκτάρια το επόμενο έτος, 270 εκτάρια το 2019 και 363 εκτάρια το 2020.

Για να το θέσουμε αυτό στο πλαίσιο, αυτή η επιφάνεια θα είναι περίπου η ίδια με τα επίπεδα του 1994 για το Hass φύτευση στο Περού, οπότε η Maluma έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Αλλά η εκθετική αύξηση από μόλις 10 εκτάρια το 2012 είναι δύσκολο να αγνοηθεί.
«Η Talsa είναι η κορυφαία εταιρεία αυτή τη στιγμή με περίπου 60 εκτάρια. Έκαναν την πρώτη δοκιμή έξι εκταρίων στη ζώνη Chao, λίγο νότια του Trujillo, και στη συνέχεια σκέφτηκαν ένα νέο αγρόκτημα βόρεια του Trujillo σε μια ζώνη που ονομάζεται Sanya “, λέει ο Duarte.

Η αύξηση του αβοκάντο ήταν επίσης ισχυρή στην πολύ βόρεια περιοχή της χώρας Piura, αλλά σύμφωνα με τον Ντουάρτε, η υπερβολική θερμότητα της περιοχής οδηγεί μερικές φορές σε μικρότερα φρούτα. Όπως συμβαίνει επίσης στις καυτές συνθήκες του βόρειου Queensland στην Αυστραλία, η Maluma μπορεί να αποδειχθεί κατάλληλη υπό αυτή την έννοια, δεδομένου ότι είναι φυσικά μεγέθη μεγαλύτερα από το Hass.

«Το περασμένο έτος ήταν πολύ ζεστό, οπότε ακόμη και η Maluma βγήκε λίγο μικρότερη από την αναμενόμενη, οπότε θα πρέπει να δούμε πώς πάνε φέτος με μια πιο« κανονική »ζέστη. Αλλά πάντα με αυτή τη ζέστη, το Maluma είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος του Hass », λέει.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει επίσης μια παραγγελία από τον Cerro Prieto, μια πολύ μεγάλη εταιρεία που έχει σχεδόν 1.000 εκτάρια αβοκάντο. Θέλουν να κάνουν μια δοκιμή 10 εκταρίων, επειδή φαίνεται ότι οι πελάτες τους στην Ευρώπη τους ρώτησαν «γιατί δεν μας φέρνουμε κάποια Malumas;»

Ο λόγος για τον οποίο η Duarte πιστεύει ότι η Camposol θα πειστεί για τη Maluma είναι ότι μερικά μίλια νότια της δίκης του στο Trujillo, εταιρείες όπως η Talsa, το Arato Peru και η Agricola Virú δοκιμάζουν επίσης την ποικιλία με καλά αποτελέσματα μέχρι σήμερα.
«Όλοι έχουν δοκιμές δύο ή τριών εκταρίων που ήταν τόσο όμορφες», λέει, προσθέτοντας ότι μεγάλες αγορές για τα φρούτα αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν την Ισπανία και την Ελβετία.

«Το Maluma έχει ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό από το Hass που μόλις συλλέγει αναπνέει με πολύ περισσότερη ένταση, και επομένως αυτό που συνιστάται είναι ότι την ημέρα που συλλέγεται πρέπει να κρυώσει. Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα.

«Μόλις ωριμάσει, το βάζεις στο ψυγείο και διαρκεί πολύ περισσότερο από τον Χας. Έχει ταχύτερη και ομοιόμορφη ωρίμανση, οπότε χρωματίζει καλύτερα τα φρούτα. ”
Ο Daniel Bustamante, πρόεδρος της περουβιανής ένωσης καλλιεργητών αβοκάντο ProHass, υιοθετεί μια διπλωματική προσέγγιση στην ποικιλία τονίζοντας τα οφέλη της μαζί με τις ποικιλίες Gem και Carmen της Westfalia.

«Θα ήταν οι τρεις ποικιλίες που προσπαθούν οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι πολύ ελκυστικές», λέει ο Bustamante.
«Εκτός από τα χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα διατροφής – είναι πολύ νόστιμα – σε γεωργικό επίπεδο έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να διευρύνουν τα παράθυρα παραγωγής.

«Καταλαβαίνω ότι το Maluma θα μπορούσε να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν από το κανονικό Hass, και φαίνεται ότι η Carmen είναι η ίδια. Και το Gem θα μπορούσε να επεκτείνει τη σεζόν – αυτό θα βοηθήσει πολύ στη διεύρυνση των παραθύρων παραγωγής για το Περού για την προμήθεια της αγοράς, καθώς σήμερα έχει πολύ μικρότερο παράθυρο από άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. ”
Ένα πιο αργό ξεκίνημα για τη Χιλή

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή του San José Nursery, Juan Pablo Toledo, οι εισαγωγές φυτικών υλικών Maluma ολοκληρώθηκαν το 2013, αλλά η βιομηχανία έπρεπε να περιμένει 2,5 χρόνια με την ποικιλία σε καραντίνα πριν μπορέσουν να απελευθερωθούν δέντρα.
«Η καραντίνα ήταν μια διαδικασία που μας κόστισε λίγο, καθώς έπρεπε να βρούμε κατάλληλη γη για τις απαιτήσεις που ζήτησε η SAG (Υπηρεσία Γεωργίας και Κτηνοτροφίας)», δήλωσε ο Τολέδο:

«Η απελευθέρωση καθυστέρησε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω της διεξαγωγής πρόσθετων δοκιμών , αλλά τελικά τον Ιούνιο του 2016 μπορούσαμε να πάρουμε τα μητρικά δέντρα στο νηπιαγωγείο και μετά να αρχίσουμε να φυτεύουμε στο χωράφι. ”

Λέει ότι οι διαδικασίες καραντίνας πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Illapel στη βόρεια περιοχή Coquimbo, από όπου τα φυτά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο φυτώριο της εταιρείας στην περιοχή La Cruz της περιοχής Valparaiso.

«Μέχρι τώρα έχουμε 62 μητρικά δέντρα που φυτεύονται σε δύο οπωρώνες, από όπου παίρνουμε υλικό για πολλαπλασιασμό», λέει.

«Επί του παρόντος, το πρώτο στάδιο αξιολόγησης γίνεται από την εταιρεία Agricom, η οποία θα φυτέψει τα πρώτα 3.000 δέντρα μεταξύ Σεπτεμβρίου φέτος και Μαρτίου του επόμενου έτους.

«Η ιδέα για αυτές τις παραγωγικές δοκιμές είναι να δούμε πώς συμπεριφέρονται τα φυτά, πώς προσαρμόζονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και ποιες είναι οι συνήθειες ανάπτυξης και παραγωγής τους».

Λέει ότι τα μητρικά φυτά τώρα παράγουν φρούτα και δείχνουν ομοιότητες με το Χασ.

ΧΑΣ – Μαλουμα hass- Maluma Hass- Ελλάδα

Τα φυτά αβοκάντο Maluma στο Vivero San Jose
Agricom, διευθυντής της έρευνας Juan Enrique Ortúzar, λέει ότι η εταιρεία στοχεύει να βρει εναλλακτικές ποικιλίες σε σχέση με το Hass “που σας επιτρέπουν να βελτιώσετε την παραγωγή ανά εκτάριο που σήμερα είναι περίπου 10 [μετρικοί] τόνοι (MT) ανά εκτάριο, μειώνοντας τον εναλλακτικό ρουλεμάν και κρατήστε ένα μικρότερο δέντρο που προσαρμόζεται καλύτερα στην υψηλή πυκνότητα και διευκολύνει τη συγκομιδή ».
«Χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις νέες ποικιλίες που έχει ξυπνήσει πολύ ενδιαφέρον. Η βελτίωση της παραγωγής και η ευκολότερη συγκομιδή από ένα μικρότερο δέντρο είναι πολύτιμα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής βιομηχανίας, οπότε πιστεύουμε ότι εάν η ποικιλία έχει καλή παραγωγική απόδοση στη Χιλή θα κερδίσει τη θέση της », λέει ο Ortúzar.
Το Τολέδο πιστεύει ότι οι εναλλακτικές ποικιλίες σε σχέση με το Hass έχουν γίνει σχεδόν παρωχημένες στις υπερπόντιες αγορές, δεδομένης της ποιότητας και της συνοχής του Hass την καθιστούν αγαπημένη στους καταναλωτές. Ωστόσο, αισθάνεται διαφορετικά για το Maluma, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική λύση ή ένα συμπλήρωμα της πιο κοινής ποικιλίας.
Ο Ortúzar λέει ότι η Maluma φαίνεται να είναι λίγο μεγαλύτερη από την Hass, και μένει να δούμε αν αυτό θα της επιτρέψει να έχει την ίδια υποδοχή με την Hass στις αγορές.
«Υπάρχουν εμπορικές εκτιμήσεις που πρέπει να επιλυθούν. Η διεθνής αγορά σήμερα είναι εκείνη που ζητά τον Hass, οπότε μαζί με την ανάπτυξη, η ποικιλία πρέπει να φτάσει καλά στην αγορά και να προσελκύσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών », λέει.
«Με αυτή την έννοια, η εμπορική ανάπτυξη που πραγματοποιείται στη Νότια Αφρική είναι πολύ πολύτιμη, καθώς καθώς η ποικιλία φυτεύεται, τα εμπορικά κανάλια της αγοράς πρέπει να αναπτυχθούν.
«Πιστεύω ότι όλες οι ποικιλίες που δεν διακρίνονται από την Hass έχουν μια εμπορική πρόκληση που θα απαιτήσει από τους καλλιεργητές να φυτέψουν ποικιλίες που πληρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουν την ποιότητα.»
Λέει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να φυτέψει 10 εκτάρια Maluma στο πρώτο στάδιο, σε δύο ζώνες παραγωγής με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.
«Σε αυτό το στάδιο αναμένουμε να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το δέντρο μεγαλώνει και παράγει [καρπό], να προσδιορίσει το παράθυρο συγκομιδής σε κάθε ζώνη, την κατανομή μεταξύ των μεγεθών και επίσης να αξιολογήσει την μετά τη συγκομιδή κατάσταση και την κατάστασή του κατά την άφιξη σε διαφορετικές αγορές, ώστε να γίνει κατανοητό ποιες αγορές θα μπορούσε να έχει την καλύτερη αποδοχή. ”
Ισπανία: Μια τολμηρή κλήση από έναν βετεράνο
ισπανό νηπιαγωγό αβοκάντο Saturnino Blanco του Viveros Blanco δεν είναι ξένη για τη Χιλή. Στη δεκαετία του 1970 εργάστηκε στην εμβληματική αγορά χονδρικής La Vega του Σαντιάγο και στη συνέχεια με αβοκάντο στο Quillota, όπου είδε τη γέννηση της βιομηχανίας αβοκάντο της χώρας.
Αργότερα, επέστρεψε στην Ευρώπη και ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους πρωτοπόρους της ποικιλίας Hass στην Ισπανία. Τώρα το νηπιαγωγείο του αντιπροσωπεύει τη Maluma για την Allesbeste στη μεσογειακή χώρα.
«Έφερα σχεδόν 100 εμπορικές ποικιλίες», λέει ο Μπλάνκο.
«Πήγα σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας για ποικιλίες. αυτή ήταν η εμμονή μου, οι ποικιλίες και οι ρίζες μου. Για ένα βρεφικό σταθμό, είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα, η εύρεση νέας γενετικής.
Saturnino και Ruben Blanco
«Φέρνω δέντρα από όλο τον κόσμο εδώ και 45 χρόνια, και νομίζω ότι μπορώ να σταματήσω, γιατί τα τελευταία 10 χρόνια βρήκαμε μια ποικιλία που ίσως δεν θα ήταν τόσο καλή όσο η Hass αλλά με 95% των ιδιοτήτων του Hass. ”
Στη συνέχεια, περιγράφει πολλά από τα πλεονεκτήματα του Maluma που θα μπορούσε να το κάνει προτιμότερο από την άποψη της παραγωγής.
«Ένα από αυτά είναι ο μίσχος (ένας τύπος στελέχους μεταξύ του δέντρου και του καρπού), ο οποίος είναι πολύ σημαντικός γιατί εδώ υπάρχουν συχνά πολλοί άνεμοι και έχουμε δει ότι δεν πέφτει. Δεν είναι εύκολο για τον άνεμο να ρίξει τα φρούτα στο έδαφος », λέει.
«Η αντίσταση του ποδιού Maluma είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι έχει ο Hass. Αν ένας καλλιεργητής δει ότι έχει πολλά φρούτα και μια μέρα ένας άνεμος φυσά όλα στο έδαφος, είναι απελπισμένοι. Έτσι είναι πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν την ποικιλία.
«Το χρώμα επίσης τραβάει την προσοχή, είναι πολύ πράσινο και αν το φρούτο πέσει στο έδαφος δεν θα είναι πολύ κατεστραμμένο, επειδή το δέρμα έχει πάχος περίπου 1,9 mm σε σύγκριση με το 1,4-1,5 mm του Hass».
Αλλά για τον Blanco, το κερασάκι στην τούρτα είναι το σχήμα του δέντρου που προσφέρεται για πυκνότερους οπωρώνες.
«Το δέντρο καλύπτει μια μικρή διάμετρο μέσα σε ένα αγρόκτημα και έχει μεγάλη παραγωγή, επειδή το σχήμα του είναι περιμετρικό σαν κυπαρίσσι. δεν ανοίγει.
«Μπορείτε να το φυτέψετε πολύ καλά σε 3 × 3 (μέτρα) για πολλά χρόνια. Με άλλες ποικιλίες δεν μπορείτε να το πετύχετε.
«Το Maluma είναι ένα δέντρο που σε πολύ μικρό χώρο παράγει πολλά κιλά – αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τον καλλιεργητή. Το μέγεθος των φρούτων είναι πολύ καλό, η ξηρή ουσία είναι πολύ υψηλή και δεν είναι έτσι με άλλα αβοκάντο. ”
Λέει ότι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, δεδομένου ότι πολλή ισπανική παραγωγή αβοκάντο, όπως στη Χιλή, βρίσκεται σε λόφους με περιορισμένο χώρο.
«Θα το εκτοπίσει [Hass] μέσω της παραγωγής λόγω των όσων μόλις είπα… και αν δεν το εκτοπίσει, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
«Αυτή τη στιγμή μόλις αρχίζουμε. Πουλάμε το Maluma μόλις τρία χρόνια και έχουμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πολύ. Αλλά δεν έχουμε τόσο πολύ υλικό για να μπορούμε να διαδίδουμε όσο θέλουν οι άνθρωποι.
Προσθέτει ότι τα αγροκτήματα πρέπει να είναι καλά κλειστά.
«Όταν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μια ποικιλία, λεηλατείται», λέει.
Ο Μπλάνκο λέει ότι η Αγγλία ήταν μια από τις κορυφαίες αγορές για τα φρούτα λόγω της προτίμησης για μεγαλύτερα αβοκάντο.
«Είναι λίγο μεγαλύτερο από το Hass», καταλήγει.
Ο Ισραηλινός πράκτορας Maluma ακολουθεί προσεκτική προσέγγιση
Ένας άλλος σημαντικός προμηθευτής αβοκάντο για την ευρωπαϊκή αγορά είναι το Ισραήλ, όπου οι προκλήσεις με τα εσπεριδοειδή έχουν οδηγήσει περισσότερες εκμεταλλεύσεις να μετατρέψουν τις καλλιέργειες στο αβοκάντο με τις υψηλές τιμές.
Μεγάλο μέρος αυτής της εξέλιξης ήταν στο Hass, αλλά ο Oren Wallach του Oren Nursery Israel είναι προσεκτικά αισιόδοξος ότι η Maluma μπορεί να κερδίσει τη θέση της στη χώρα.
Άκουσε για πρώτη φορά για την ποικιλία το 2011, αλλά παρόμοια με άλλους νηπιαγωγούς σε όλο τον κόσμο, οι διαδικασίες καραντίνας και πολλαπλασιασμού ήταν χρονοβόρες.
«Το κύριο ζήτημα ήταν να παράγουμε το αρχικό υλικό και να το διανείμουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, γιατί παρόλο που είμαστε μια πολύ μικρή χώρα, είναι σημαντικό να το δοκιμάσουμε σε πολλές καιρικές συνθήκες και εδάφη», λέει ο Wallach.
«Το τελευταίο έτος φύτευσης το 2016 το διανείμαμε σε περίπου 16 τοποθεσίες, μερικά μέρη με μεγαλύτερο αριθμό αλλά κυρίως δεκάδες φυτά σε κάθε τοποθεσία. Μοιράσαμε περίπου 500 δέντρα
“Την ερχόμενη σεζόν του 2017 θα διανείμουμε περίπου 3.000 φυτά στο νηπιαγωγείο και το 2018 περίπου 11.000 και στη συνέχεια δεν υπάρχει όριο υλικού ξυλείας για τη διαδικασία.”
Πιστεύει ότι σε ένα χρόνο θα υπάρχουν 25-30 τοποθεσίες παραγωγής σε όλη τη χώρα «από το βορρά προς το νότο μέχρι την περιοχή της Λωρίδας της Γάζας».
«Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το Maluma είναι πολύ πρόωρο, από αυτά που παίρνουμε από δέντρα που εμβολιάσαμε το 2013. Είναι ωραία.
«Πηγαίνουν στην παραγωγή νωρίς, αλλά δεν έχουμε εμπορικές ποσότητες για να πούμε πόσο γόνιμο είναι ή ποιες είναι οι αποδόσεις σε κάθε τοποθεσία.
«Εδώ στο Ισραήλ αρχίζουμε να συγκομίζουμε όταν είναι 19,5% ξηρή ύλη – αυτό σύμφωνα με τις τρέχουσες δοκιμές που κάναμε είναι περίπου τα μέσα Οκτωβρίου. Θα είναι πριν από το Hass, με το Ettinger, αλλά είναι πολύ του σχήματος Hass, οπότε νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην αγορά. ”
Εξηγεί ότι παρόλο που η ποικιλία μπορεί να έχει αναπτυχθεί καλά στη Νότια Αφρική, το Περού ή αλλού, αυτό δεν σημαίνει ότι η απόδοση είναι δεδομένη στο Ισραήλ.
«Αλλά από όσα βλέπω μέχρι τώρα, και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, βλέπω πολύ καλά σημάδια», λέει.
«Θα πάρει ένα ωραίο μέρος από την αγορά Hass – δεν νομίζω ότι θα αντικαταστήσει το Hass αλλά θα πάρει ένα ωραίο μέρος από το Hass. Θα συμπληρώσει το Hass. ”
Αυστραλία: Θερμοκρασίες ψύξης οπωρώνων, δοκιμασίες για πιθανή αυτοματοποιημένη συγκομιδή
Η Αυστραλία είναι ένας από τους πιο προηγμένους παραγωγούς της Maluma, με μια συνεργασία μεταξύ της DBC Farming και της Costa Group που εμπορεύεται τα φρούτα σε όλη τη χώρα.
Ο Henk van Niekerk της DBC Farming λέει ότι η εγχώρια ζήτηση ήταν τόσο ισχυρή που οι εξαγωγές δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσουν ακόμη, αν και οι εξαγωγές είναι κορυφαία προτεραιότητα.
«Φύτεψαμε το πρώτο δοκιμαστικό συγκρότημα Maluma με 30 δέντρα το 2010, και στη συνέχεια το έτος μετά τον Απρίλιο του 2011, φυτέψαμε άλλα 1.000 δέντρα Maluma», λέει.
Ο αριθμός των δέντρων στο αγρόκτημα DBC έκτοτε αυξήθηκε σε 12.000 ενώ άλλοι καλλιεργητές στην Αυστραλία ξεκινούν επίσης φύτευση.
«Η παραγωγή ήταν μέχρι τώρα αρκετά καλή. Είχαμε ένα χρόνο όπου δεν ήταν τόσο καλό και αυτό οφείλεται στον κρύο καιρό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί τους – η ποιότητα ήταν πολύ καλή », λέει.
«Αυτό που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα είναι απλώς να κρίνουμε ότι ο χρόνος συγκομιδής είναι λίγο καλύτερος για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα έχουμε κανένα από αυτά τα υπερβολικά φρούτα στα δέντρα, οπότε αυτό είναι ένα πράγμα που θα εξετάσουμε.
“Δεν μπορείτε να χειριστείτε τα φρούτα ως ποικιλία Hass, πρέπει να τα χειριστείτε ως μια ολοκαίνουργια ποικιλία αβοκάντο Maluma.”
Λέει για το αγρόκτημά του στο Dimbulah, Queensland, η σεζόν αρχίζει συνήθως τον Μάρτιο και τελειώνει στα τέλη Απριλίου. Αλλά αυτή τη σεζόν ό, τι συσκευάσαμε λίγο νωρίτερα.
«Θέλαμε να έρθουμε λίγο πριν το Πάσχα, οπότε δεν έχουμε το μεγάλο κενό – ο λόγος που δεν το τεντώσαμε είναι επειδή ο όγκος είναι πραγματικά περιορισμένος. Είμαι ο μόνος με επαρκή παραγωγή », λέει.
«Δεν θέλαμε να βάλουμε φρούτα στην αγορά και μετά να πάμε στο πασχαλινό διάλειμμα που θα έκανε μια μεγάλη πτώση στην αγορά όπου δεν θα υπήρχε προμήθεια.
“Αλλά τα επόμενα χρόνια, όταν υπάρχουν περισσότερα φρούτα σε διάφορες πολιτείες, νομίζω ότι θα υπάρχει μια πιο ομοιόμορφη προσφορά του Maluma avo, ώστε να μπορείτε να το παρατείνετε λίγο, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στην κανονική σας εποχή.”
Λέει ότι ένα τεράστιο όφελος του Maluma’s είναι ο μικρότερος σπόρος του από άλλες ποικιλίες, ενώ το μέγεθός του επιτρέπει βελτιωμένη τιμολόγηση.
«Αυτό σημαίνει ότι έχετε μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα – έχετε περισσότερο αβοκάντο από το σπόρο.
«Ένα κουτί με αβοκάντο που πρέπει να συσκευάσετε στα 5,5 κιλά, οπότε αν πάρετε ένα μέγεθος 18 που είναι η πιο καλή σχέση ποιότητας τιμής, θα έχετε λιγότερα φρούτα σε αυτό το μέγεθος κιβωτίου, ώστε να επωφεληθείτε περισσότερο.
«Για παράδειγμα, στο κατάστημα σούπερ μάρκετ Coles, τους αρέσουν τα μεγέθη μεταξύ 18 και 23-25, μόνο για τον λόγο που είναι ευκολότερο να πουλήσεις στο σούπερ μάρκετ επειδή έχεις ομοιόμορφα μεγέθη. Χρεώνουν μια εφάπαξ τιμή μονάδας, για παράδειγμα δύο δολάρια ανά αβοκάντο. δεν είναι ανά χιλιόγραμμο ή κάτι τέτοιο, οπότε πρέπει να διατηρείτε σταθερά μεγέθη στο ράφι. ”
Καθώς η βιομηχανία της Αυστραλίας Maluma είχε περισσότερο χρόνο να αναπτυχθεί, ο van Niekerk βρίσκεται τώρα στο στάδιο της δοκιμής νέων πρακτικών γεωργίας και μετά τη συγκομιδή σε μια προσπάθεια βελτίωσης της παραγωγής.
Ένα από τα πιο επαναστατικά πειράματα στη βιομηχανία αβοκάντο είναι το Maluma της Allesbeste, και στην Αυστραλία ο van Niekerk άρχισε να κάνει κάτι παρόμοιο.
“Είναι μόνο μια μικρή δοκιμή με 350 δέντρα εκεί – απλώς πρόκειται να πειραματιστούμε με αυτό, να δούμε πώς θα πάει και αν υπάρχουν μεγάλα οφέλη σε αυτό”, λέει.
«Για εμάς το κύριο πράγμα με το trellising είναι να εξετάσουμε το μέλλον της αυτοματοποιημένης συγκομιδής. Προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε ένα μέρος από αυτό βάζοντας δέντρα σε trellising, καθιστώντας το πιο διαθέσιμο και αποδεκτό σε όποια μηχανή θα δημιουργηθεί στο μέλλον, και φυσικά την ποιότητα των φρούτων.
«Προς το παρόν είναι πολύ μικρά δέντρα – είναι μόνο μερικοί μήνες, οπότε δεν είναι ακόμη σε παραγωγή. Το μόνο όφελος που μπορώ να δω είναι ότι είναι απλά να κρατάτε το δέντρο στα καλώδια αντί να το κρατάτε επάνω, οπότε έχετε λίγο έλεγχο του δέντρου, ώστε να μπορείτε να το τραβήξετε σε όρθια θέση και να πιέσετε το διακλαδίζεται με τον τρόπο που θέλετε. ”
Μια άλλη πρακτική που σκοπεύει να υιοθετήσει είναι η χρήση υγρών τοίχων για την ψύξη των οπωρώνων και των περιοχών συσκευασίας κατά τη συγκομιδή.
“Επειδή βρισκόμαστε σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον, όταν συγκομίζουμε, είναι κατά μέσο όρο περίπου 30-33 ° C, οπότε αν μπορείτε να πάρετε αυτήν τη θερμοκρασία στους περίπου 22-25 ° C, αυτό θα είναι εξαιρετικό, αυτό θα να σου δώσει καλύτερη διάρκεια ζωής », λέει.
«Είναι το ίδιο με τα επιτραπέζια σταφύλια. Αυτό που χρησιμοποιούμε είναι υγροί τοίχοι, απλά ένας κανονικός υγρός τοίχος όπου περνάει νερό και έχετε ανεμιστήρες που φυσούν, και η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 23 ° C που λειτουργεί πολύ καλά.
«Έτσι θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ορισμένων από αυτά όπου αποθηκεύουμε τα αβοκάντο και πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια αρχή και στα Shepards, στην άλλη ποικιλία πράσινου δέρματος».

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα , Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα ,Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα ΧΑΣ - Μαλουμα hass- Maluma Hass- Ελλάδα. Τιμές μελέτες καλλιέργεια αβοκάντο, καρπός, κερδος, φυτωρια για αβοκάντο. Πληροφορίες Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

English