Αβοκάντο Κρήτης Fuerte (Avocado Fuerte)

H Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Fuerte, τιμές παραγωγού, Avocado Fuerte γενικές πληροφορίες:

Γενεαλογία: Υβριδικό
Πελέτες: Ναι
Μέγεθος σπόρου: Μεγάλο
Υφή δέρματος: Μέτρια
Τύπος ανθού: Β
Φρούτα Σχήμα: Obovate
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο
Χρώμα ώριμου δέρματος: Πράσινο
Πάχος του δέρματος: Μεσαίο
Μέσο βάρος φρούτων: 9 έως 16
% Αναλογία σπόρου / δέρματος / σάρκας: 15:10:75

Αβοκάντο Κρήτης Fuerte, Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Εισήχθη ως budwood το 1911 από Atlixco, Puebla, Μεξικό. Μια υβριδική μεξικάνικη ποικιλία που είναι έτοιμη να διαλέξει τον Νοέμβριο και είναι καλή μέσα στο Μάρτιο. Κρεμάται καλά στο δέντρο. Μια μεγάλη χρονική περίοδο η εμπορική ποικιλία της Καλιφόρνιας εκτιμάται για τη χειμερινή της εποχή και τον τύπο της ανθοφορίας της. Το πάχος του δέρματος είναι μέτριο. Το μέγεθος των σπόρων είναι μεγάλου μεγέθους. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Αυτό γίνεται κατά βάρος καθώς λαμβάνεται δείγμα του ώριμου καρπού. Αρχικά το φρούτο ζυγίζεται, κόβεται ανοιχτό και αφαιρείται ο σπόρος. Ο σπόρος ζυγίζεται και οι πληροφορίες που λαμβάνονται ως προς το σχήμα του και αν η σάρκα προσκολλάται στον σπόρο.

Ποικιλία Αβοκάντο (Avocado) Fuerte
Ποικιλία Αβοκάντο (Avocado) Fuerte

Αβοκάντο Κρήτης Fuerte (Avocado Fuerte)

Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Fuerte. Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών επειδή επιτρέπουν στο σώμα να απορροφά περισσότερα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώγονται μαζί τους. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης τα ίδια πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες και φολικό οξύ και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο καρπό. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το αβοκάντο έρχεται σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα οποία απεικονίζονται εδώ. Καθώς το αβοκάντο ωριμάζει, το χρώμα συχνά αλλάζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό της ποικιλίας.