ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΦΥΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Διαφορές μεταξύ σπορόφυτων και κλωνοποιημένων Αβοκάντο (κλωνικών)

Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο

Σπορόφυτα και κλωνοποιημένα Αβοκάντο

Λίγα για την προέλευση των υποκειμένων δεντρυλλίων. Χωρίζονται σε σπορόφυτα και σε κλωνικά. Δηλαδή αυτά που πολλαπλασιάζονται με εγγενή σπόρο και σε αυτά που ο πολλαπλασιασμός τους γίνεται με την χρήση μικρών κομματιών βλαστών, ριζών ή φύλλων ή με την χρήση των γνωστών καταβολάδων. Δίδοντας με αυτήν την μέθοδο φυτά αντίγραφα του μητρικού (την γνωστή κλωνοποίηση). Ιστορικά σας αναφέρουμε τα εξής: Τα αβοκάντο με υποκείμενα (κέντρισμα με μπόλι) που προέρχονται από σπόρους έχουν υψηλή γενετική μεταβλητότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει ότι κάθε δέντρο έχει διαφορετική συμπεριφορά. Μέχρι τη δεκαετία του ογδόντα, στα φυτώρια αναπτύσσονταν μόνο φυτά με εισαγόμενους σπόρους επιλογής όπως οι Lula, Mexicola και Topa-topa.


Σπορόφυτα και κλωνοποιημένα Αβοκάντο

Υποκείμενο καλείτε το δέντρο που τοποθετείται το μπόλι. Αποτελείται από τη ρίζα τον κορμό ή μέρος του από σπορόφυτο (άγριο) ή το κλωνικό υποκείμενο πχ από μόσχευμα πάνω στο οποίο μπολιάζεται η ποικιλία μας. Κάμβιο είναι το στρώμα των κυττάρων μεταξύ φλοιού και ξύλου που πολλαπλασιαζόμενο παράγει εσωτερικά ξύλο και εξωτερικά φλοιό. Με τον εμβολιασμό παράγουμε καρποφόρα δέντρα της προτίμησης μας αναλόγως του μεγέθους του δέντρου, της καρποπαραγωγής, της ανθεκτικότητας σε ασθένειες, της αντικατάστασης νέων ποικιλιών κ.α.

Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο ιστορικές πληροφορίες

Οι Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο. Αργότερα συνειδητοποίησαν οι ερευνητές ότι για να πάρουμε χαμηλά σε ύψος και ομοιογενή δένδρα από πλευράς μεγέθους και παραγωγής και επίσης ανθεκτικά σε μύκητες δέντρα, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κλωνικά υποκείμενα (από μπόλια). Επιλέχθηκαν για το σκοπό αυτό, από το 1983, το κλωνικό φυτό των ριζών του Duke-7 και G-6 (και της Μεξικάνικης φυλής Drymifolia). Επειδή αυτά είναι ανθεκτικά στο Phytophthora cinnamomi καθώς και εξαιρετικά παραγωγικά. Αυτά τα δύο υποκείμενα επιλέχθηκαν από τον Δρ. George A. Zentmyer, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Ο έλεγχος των ποικιλιών αβοκάντο, πραγματοποιήθηκε σε μια έκταση 11 εκτάριων φυτείας ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο πληροφορίες. Εμβολιασμός αβοκάντο

Συγκεκριμένα για τα αβοκάντο οι ιδανικοί μήνες για τον εμβολιασμό τους είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος με ενοφθαλμικοί εμβολιασμούς και με κοιμώμενο οφθαλμό «Τ» (Προσοχή η ποικίλία Hass παρουσιάζει οφθαλμόπτωση). Τα ιδανικά εργαλεία που χρειάζεστε για ένα εμβολιασμό είναι μαχαίρι με καμπύλη μύτη ή με ευθεία λεπίδα ανάλογα με το είδος εμβολιασμού που θα επιλέξετε, μια αλοιφή (μάστιχο) εμβολιασμού για την πρόληψη πληγών του δέντρου, πλαστικές ταινιές (λαστιχάκια) ή τις αυτοκόλλητες πλαστικές (τέλλα του ηλεκτρολόγου), πλαστικό σπάγγο και τέλος διάφανη πλαστική ταινία από πολυαιθυλένιο.

This image has an empty alt attribute; its file name is carmen-hass-πρασ.jpg
Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο

Πριν από χρόνια, όταν μια νέα φυτεία Αβοκάντο έφθανε στην Αμερική, οι εμβολιασμοί γίνονταν χωρίς να δοθεί σημασία στο υποκείμενο. Φιλοσοφία να βγει άνα φυτώριο αβοκάντο με σφρίγος και υγεία. Με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς, εμφανιστήκαν στις φυτείες ορισμένες ασθένειες του εδάφους όπως Phytophthora cinnamomi ή Rosellinia necatrix. Σύμπτωμα το σάπισμα των ριζών που παράγονται από μύκητες και έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του δέντρου. Θυμάστε το σαπιλορίζιασμα το δικό μας; Όλα αυτά έκαναν τους ερευνητές να ξανασκεφτούν τη σημασία του υποκειμένου.

Κύριοι Παράγοντες για έναν καλό εμβολιασμό

Μαλουμα χας αβοκάντο - maluma hass avocado - εμπορική νέα  ποικιλία
Μαλουμα χας αβοκάντο – maluma hass avocado – εμπορική νέα ποικιλία

Το υποκείμενο είναι κυρίως υπεύθυνο για την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που θα καθορίσουν τόσο το μέγεθος του φυτού, όπως είναι η παραγωγή και η προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, δηλαδή το έδαφος, το νερό και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Αυτό θα καθορίσει τη μορφολογία των καρπών και των δένδρων και τη μακροζωία τους. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί πρέπει να είναι η συγγένεια του υποκείμενου με την ποικιλία έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να τα μεταφέρουν με ασφάλεια και ο χυμός να μπορεί να μετακινηθεί με ευχέρεια δίχως έρπητα ή μύκητες και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο

Διάταξη φύτευσης: 6 x 6 m. ενδιάμεση για διαμονή 15/17 ετών και σίγουρα 8,60 x 8,60 μ.
Όλες οι ποικιλίες και τα υποκείμενα που προσφέρουμε στον φυτώριο μας έχουν δοκιμαστεί αυστηρά στη γη μας. Σκοπεύουμε να παρέχουμε ακριβείς συμβουλές για να μπορείτε να επιλέξετε σε κάθε περίπτωση τις ποικιλίες και τα υποκείμενα που ταιριάζουν καλύτερα στα ειδικά χαρακτηριστικά της έδρας της χώρας σας. Ελέγχουμε αυστηρά τη διαδικασία παραγωγής, η οποία μας επιτρέπει να εγγυηθούμε την γνησιότητα της ποικιλίας των φυτών που πωλούμε και αυτά φθάνουν σε εσάς με τις καλύτερες φυτοϋγειονομικές συνθήκες και σας παρέχουμε την ανάλογη πιστοποίηση.

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο,τιμή,φυτωρια,χονδρική τιμή, Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο,τιμή,φυτωρια,χονδρική τιμή,Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Διαφορές σπορόφυτων κλωνικών αβοκάντο,Χανιά στην Κρήτη. Τιμή ΑΒΟΚΑΝΤΟ φυτωριο πλεονεκτήματα, τιμές χονδρικής, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

English