ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΦΥΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο πληροφορίες

Λίγες πληροφορίες για το μπόλιασμα του αβοκάντο

Σήμερα θα σας μιλήσουμε περιληπτικά για την τέχνη του εμβολιασμού των δέντρων. Θεωρείται μια από τις παλαιότερες τέχνες που παρατήρησε ο άνθρωπος πρώτα στην φύση. Σωστά ακούσατε. Πρώτα η φύση την πρώτο-εφάρμοσε και έπειτα την υιοθέτησε ο άνθρωπος! Το μπόλιασμα είναι η τέχνη της ένωσης μερών των δέντρων με τέτοιο τρόπο που να «κολλούν» μεταξύ τους και να μεγαλώνουν σαν ενιαίο δέντρο. Το εμβόλιο κοινώς κεντρί ή μπόλι, είναι το κατάλληλο μικρό κομμάτι συνήθως φλοιός με μάτι ή βλαστό, που όταν ακουμπήσει –εφαρμόσει, πάνω σε άλλο δέντρο (υποκείμενο) μεγαλώνει και αποτελεί νέο δέντρο.

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο

Υποκείμενο καλείτε το δέντρο που τοποθετείται το μπόλι. Αποτελείται από τη ρίζα τον κορμό ή μέρος του από σπορόφυτο (άγριο) ή το κλωνικό υποκείμενο πχ από μόσχευμα πάνω στο οποίο μπολιάζεται η ποικιλία μας. Κάμβιο είναι το στρώμα των κυττάρων μεταξύ φλοιού και ξύλου που πολλαπλασιαζόμενο παράγει εσωτερικά ξύλο και εξωτερικά φλοιό. Με τον εμβολιασμό παράγουμε καρποφόρα δέντρα της προτίμησης μας αναλόγως του μεγέθους του δέντρου, της καρποπαραγωγής, της ανθεκτικότητας σε ασθένειες, της αντικατάστασης νέων ποικιλιών κ.α.

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο

Υποκείμενα και εμβολιασμός πληροφορίες

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο πληροφορίες. Τα υποκείμενα είναι ένα σημαντικό μέρος του φυτού που παρέχει το ριζικό σύστημα και τον κορμό για να φτάσει στην ποικιλία με εμβολιασμό. Υπάρχει ποικιλία σε αυτά. Καθώς μπορούν να ανήκουν είτε στο ίδιο είδος είτε σε συγγενικό είδος με το μπόλι. Πολλαπλασιάζονται με σπόρο ή μόσχευμα ή υποκείμενα ιστοκαλλιέργειας. Υποκείμενα Αβοκάντο.Οι ποικιλίες Topa-Topa, Mexicola, Yama, Ganter και Duke χρησιμοποιούνται σαν πηγή σπερμάτων για υποκείμενα. Topa – Topa. Χρησιμοποιείται σε μεγάλη κλίμακα για υποκείμενο. Mexicola. Χρησιμοποιείται για υποκείμενο. Yama Ganter και Duke. Χρησιμοποιείται για υποκείμενο σε περιορισμένη κλίμακα.

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο

Η τεχνική του εμβολιασμού, η εποχή του εμβολιασμού, τα κατάλληλα μπόλια, η πιστοποίηση των εμβολίων, οι καιρικές συνθήκες, οι κατάλληλες θερμοκρασίες είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία ενός εμβολιασμού. Τέλος δεν πρέπει να αγνοήσουμε και την  εμπειρία του εμβολιαστή που είναι ένας εξίσου πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του μπολιάσματος. Ενημερωτικά σας προτείνουμε τους ανοιξιάτικους εμβολιασμούς (Απρίλιο –Μάιο) με βλαστάνοντα οφθαλμό (μάτι). Είναι η ιδανική εποχή για εσπεριδοειδή ελιές χαρουπιές. Ενώ για τον καλοκαιρινό εμβολιασμό (Ιουνίου Ιουλίου) σας προτείνουμε εμβολιασμούς στα φυτώρια για την παραγωγή μονοετών δενδρυλλίων.

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο πληροφορίες. Εμβολιασμός αβοκάντο

Συγκεκριμένα για τα αβοκάντο οι ιδανικοί μήνες για τον εμβολιασμό τους είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος με ενοφθαλμικούς εμβολιασμούς και με κοιμώμενο οφθαλμό «Τ» (Προσοχή η ποικίλία Ηass παρουσιάζει οφθαλμόπτωση). Τα εργαλεία που χρειάζεστε για τον εμβολιασμό είναι ένα μαχαίρι με καμπύλη μύτη ή με ευθεία λεπίδα ανάλογα με το είδος εμβολιασμού που θα επιλέξετε. Μια αλοιφή (μάστιχο) εμβολιασμού για την πρόληψη πληγών του δέντρου, πλαστικές ταινιές (λαστιχάκια) ή τις αυτοκόλλητες πλαστικές (τέλλα του ηλεκτρολόγου), πλαστικό σπάγγο και τέλος μια διάφανη πλαστική ταινία από πολυαιθυλένιο.

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο

Πριν από χρόνια, όταν μια νέα φυτεία Αβοκάντο έφθανε στην Αμερική, οι εμβολιασμοί γίνονταν χωρίς να δοθεί σημασία στο υποκείμενο. Φιλοσοφία να βγει άνα φυτώριο αβοκάντο με σφρίγος και υγεία. Με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς, εμφανιστήκαν στις φυτείες ορισμένες ασθένειες του εδάφους όπως Phytophthora cinnamomi ή Rosellinia necatrix. Σύμπτωμα το σάπισμα των ριζών που παράγονται από μύκητες και έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του δέντρου. Θυμάστε το σαπιλορίζιασμα το δικό μας; Όλα αυτά έκαναν τους ερευνητές να ξανασκεφτούν τη σημασία του υποκειμένου.

Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο

Κύριοι Παράγοντες για έναν καλό εμβολιασμό

Το υποκείμενο είναι κυρίως υπεύθυνο για την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που θα καθορίσουν τόσο το μέγεθος του φυτού, όπως είναι η παραγωγή και η προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, δηλαδή το έδαφος, το νερό και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Αυτό θα καθορίσει τη μορφολογία των καρπών και των δένδρων και τη μακροζωία τους. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί πρέπει να είναι η συγγένεια του υποκείμενου με την ποικιλία έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να τα μεταφέρουν με ασφάλεια και ο χυμός να μπορεί να μετακινηθεί με ευχέρεια δίχως έρπητα ή μύκητες και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Διάταξη φύτευσης: 6 x 6 m. ενδιάμεση για διαμονή 15/17 ετών και σίγουρα 8,60 x 8,60 μ.
Όλες οι ποικιλίες και τα υποκείμενα που προσφέρουμε στον φυτώριο μας έχουν δοκιμαστεί αυστηρά στη γη μας. Σκοπεύουμε να παρέχουμε ακριβείς συμβουλές για να μπορείτε να επιλέξετε σε κάθε περίπτωση τις ποικιλίες και τα υποκείμενα που ταιριάζουν καλύτερα στα ειδικά χαρακτηριστικά της έδρας της χώρας σας. Ελέγχουμε αυστηρά τη διαδικασία παραγωγής, η οποία μας επιτρέπει να εγγυηθούμε την γνησιότητα της ποικιλίας των φυτών που πωλούμε και αυτά φθάνουν σε εσάς με τις καλύτερες φυτοϋγειονομικές συνθήκες και σας παρέχουμε την ανάλογη πιστοποίηση.

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο πληροφορίες,τιμή,φυτωρια,χονδρική τιμή, Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο πληροφορίες,τιμή,φυτωρια,χονδρική τιμή,Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Κέντρισμα (μπόλιασμα) αβοκάντο πληροφορίες,Χανιά στην Κρήτη. Τιμή ΑΒΟΚΑΝΤΟ φυτωριο πλεονεκτήματα, τιμές χονδρικής, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

English