ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΦΥΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Τι Αβοκάντο θα φύτευα στην αυλή ή στο χωράφι;

Φύτεμα Αβοκάντο αυλή χωράφι

Αν ήμουν στο χώρο μια αυλής (μικρός – περιορισμένος χώρος)

Φύτεμα Αβοκάντο αυλή χωράφι. Αν είχα χώρο μόνο για ένα δέντρο αβοκάντο, θα φύτευα με κλειστά μάτια ένα “Ηass”. Αν το μόνο αβοκάντο Hass που είχατε είναι αγορασμένο από το μπακάλικο της γειτονιάς , τότε δεν έχετε ιδέα. Ένα σπίτι με δέντρο Hass, που συλλέχτηκε ο καρπός του περίπου τον Μάιο ή τον Ιούνιο ωριμάστηκε σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα πάγκο κουζίνας, χωρίς ψύξη και αέριο με αιθυλένιο πιστέψτε με, είναι η καλύτερη ανταμοιβή σας. Αλλά αυτό δεν είναι γιατί δεν θα επέλεγα να μεγαλώσει ως το μοναδικό μου δέντρο. Υπάρχουν και άλλες ποικιλίες που έχουν γεύση τόσο καλή όσο και καλύτερη από τη Hass. ΤοHass καρποφορεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής του χρόνου. Με ένα δέντρο Hass μπορείτε να έχετε καλά αβοκάντο για τουλάχιστον επτά μήνες από κάθε χρόνο.

Προσοχή! Τα αβοκάντο δεν ωριμάζουν ενώ κρέμονται στο δέντρο. Αυτά μεγαλώνουν και ωριμάζουν στο δέντρο, αλλά μόνο ωριμάζουν (μαλακώνουν) μετά τη συλλογή τους, μετά την αποκοπή του στελέχους τους. Ο Ηαςς έχει την υπέροχη ικανότητα να ωριμάσει τα φρούτα του και στη συνέχεια να τα κρατήσει στο δέντρο για πολλούς μήνες, περιμένοντας σας να τα επιλέξετε.

Αν είχα λίγο παραπάνω χώρο π.χ. για δύο δέντρα.

Αν είχα το χώρο για δύο δέντρα αβοκάντο, θα φύτευα ένα Hass και ένα Reed. Ο κύριος λόγος που θα επιλέξω τον Reed είναι ότι η εποχή συγκομιδής του συμπληρώνει το Hass. Reed είναι βασικά μια ποικιλία από το καλοκαίρι σε πτώση. Αλλά το σημαντικό είναι ότι οι Reeds ευδοκιμούν τους μήνες που δεν υπάρχει το Hass! Έτσι, με αυτά τα δύο δέντρα, θα έχω τα υψηλότερα ποιοτικά αβοκάντο στον κόσμο για τους περισσότερους μήνες του έτους.

άνθρωπος που κατέχουν αβοκάντο ενώ το μαγείρεμα
Φύτεμα Αβοκάντο αυλή χωράφι

Αν είχα χώρο για τρία ή παραπάνω δέντρα.

Φύτεμα Αβοκάντο αυλή χωράφι. Τρία δέντρα: Fuerte με τον Reed και τον Hass. Αν είχα το χώρο για τρία δέντρα αβοκάντο, θα προσθέσω ένα Fuerte στο μείγμα. Παρόλο που απολαμβάνω την ποικιλία των γεύσεων στις περισσότερες ποικιλίες αβοκάντο, υπάρχει κάτι για τα φρούτα Fuerte που με κατέκτησαν. Ίσως θα μπορούσε να είναι κάτι που μου ξυπνά τις παιδικές μνήμες με αυτήν την γεύση, δεν ξέρω. Αλλά η διακριτική ομαλή υφή και η καστανοκίτρινη σάρκα ενός τέλειου Fuerte είναι τόσο ελκυστική για μένα που δεν θέλω καν να το νοθεύσω με άλλα συμπληρώματα γεύσεων.

Γιατί η Fuerte;

Τότε θα μου πείτε δικαίως, γιατί η Fuerte δεν είναι η κορυφαία επιλογή μου; Σε σύγκριση με την Hass, η εποχή της συγκομιδής δεν είναι τόσο μεγάλη. Και σε σύγκριση με τον Reed, η παραγωγή της Fuerte δεν είναι τόσο σταθερή. Στην πραγματικότητα, η Hass παράγει επίσης πιο αξιόπιστα από τη Fuerte στα περισσότερα μέρη. Αλλά η Fuerte μπορεί να παράγει. Και μαζί με τον Reed και τον Hass, θα είχα ένα μεγάλο τρίο σε μια αυλή, επειδή η εποχή της Fuerte ξεκινά μερικούς μήνες πριν από τον Hass. Έτσι θα μπορούσα να φάω Fuerte αρχίζοντας στα τέλη του φθινοπώρου, στη συνέχεια να μεταβείτε στο Hass την άνοιξη, από το καλοκαίρι μέχρι σχεδόν όταν η επόμενη σοδειά της Fuerte είναι έτοιμη. Αυτό είναι σχεδόν όλο το χρόνο, κορυφαία αβοκάντο από τρία δέντρα.

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Φύτεμα Αβοκάντο αυλή χωράφι. Aβοκάντο νέα .Ειδήσεις αγορά αβοκάντο, Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Φύτεμα Αβοκάντο αυλή χωράφι. Aβοκάντο νέα .Ειδήσεις αγορά αβοκάντο,Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα Φύτεμα Αβοκάντο αυλή χωράφι. Πληροφορίες για το τι δέντρο αβοκάντο θα φύτευα στον προσωπικό μου χώρο. Τιμές της αγοράς online αγορά, eshop Αβοκαντο φυτό τιμή Ελλάδα

English